เปลี่ยนภาษา:  English

OUR DIVERSITY IS OUR STRENGTH

SCIENCE & 
TECHNOLOGY

Nurturing next-generation leaders through creativity, innovation and entrepreneurship learning experience. 

FEATURED STORIES

THAMMASK FOR MED – Fabric masks for medical staffs, reflecting liquids and reducing disease spreading

THAMMASK is an alternative face mask for medical staff in order to decrease the infection of COVID-19 during the shortage time 

“COOL TO TOUCH” บรรจุภัณฑ์เปลี่ยนโลก คว้า GOLD PRIZE นวัตกรรมนานาชาติ 2019

“Cool to Touch” คือถ้วยและฝาปิดสำหรับใส่เครื่องดื่มร้อนที่มีอุณหภูมิตั้งแต่ 80 องศาเซลเซียสขึ้นไป ผลิตขึ้นจาก “โฟมเชิงประกอบชีวภาพ” ที่สามารถย่อยสลายได้ ซึ่งจะเป็นการปฏิวัติวงการบรรจุภัณฑ์โดยสิ้นเชิง

ผงปรุงรสล็อบสเตอร์ ผลิตภัณฑ์มูลค่าเพิ่มจากเศษเปลือกกุ้งล็อบสเตอร์

ผงปรุงรสพรีเมียมเกรด แคลเซียมสูง โซเดียมต่ำ และแอสตาแซนทิน สารสกัดสีแดงช่วยออกฤทธิ์ต้านอนุมูลอิสระ ชะลอความเสื่อมของ ร่างกาย รางวัลเหรียญทอง เวทีประกวดนวัตกรรมสิ่งประดิษฐ์ระดับนานาชาติ (SIIF 2019) ณ กรุงโซล เกาหลีใต้

NEWS & ACTIVITIES

SCI-TU created a mobile application for Covid-19 patients at the Thammasat University Field Hospital

With this mobile application, psychiatrists can monitor mental health of COVID-19 patients before and during their quarantine stay at the Thammasat University field hospital. This enables integration of physical and mental treatment … 

Honorary Boonchoo Treethong  awarded scholarships to SCI-TU students in TU Lampang center

Honorary Boonchoo Treethong awarded full scholarships (total of 1,003,500 bahts) to undergraduate students at all levels  to study in the Computer Science program at SCI-TU Lampang center for the second semester of the academic year 2019…

KCG Corporation signed MoU to utilize the research patent “Recipe and Method of Rice Berry Spread” 

Assoc. Prof. Gesinee Witoonchart, Rector of Thammasat University, and Dr. Watit Tamavimok, Director at KCG Cooperation made an agreement to partner reveal of the Super Food “Riceberry Spread”…

Researcher teams from SCI-TU won awards from “Food Innopolis Innovation Contest 2020″

Senior students from Food Science, Thammasat University won five awards from from Food Innopolis Innovation Contest 2020 with two food innovation products:  Vegan cheese from winged beans and Instant pudding powder from Krajeab …

“LEADERSHIP IN INNOVATION FROM INTEGRATION OF SCIENCE AND TECHNOLOGY FOR PEOPLE AND SUSTAINABLE SOCIETY”

PROGRAMS

Graduates

Publications

INNOVATION

PURE SCIENCE

Expenditure on foundation science conducted by researchers working at the frontier of knowledge.

SCI+LIFE

Application of scientific knowledge and technology to develop practical solutions for sustainable living.

SCI+BUSINESS

An interface between science, technology, business and society to incubate innovation from scientific research.

ALUMNI & STUDENT TESTIMONIALS

Read about learning experience at SCI-TU from our current students and inspiring stories after graduation from our alumni. 

“ตลอด 4 ปีในรั้ว SCI TU ถือเป็นความทรงจำดีๆ ที่ต่อให้จบไปอีกกี่ปีผมก็ไม่มีทางลืมได้ลง เพราะที่นี่ได้มอบทั้งความรู้และประสบการณ์ที่ยอดเยี่ยม ทำผมได้รู้จักกับเพื่อนใหม่หลายคน ได้ลองทำในสิ่งใหม่ๆ ได้เจออาจารย์ที่เก่งและคอยช่วยสนับสนุนทุกๆ อย่าง”

Yoottana Boonpalit (Oat)

Senior student, Department of Computer Science

“ตลอดเวลา 3 ปีนี้ SCI TU ได้ให้อะไรเยอะมาก ทั้งความรู้ใหม่ๆ ที่น่าสนใจ มีอาจารย์ที่ดีและช่วยให้คำปรึกษาอยู่เสมอ เรามีเพื่อนที่น่ารัก ช่วยกันเรียน ชวนกันทำกิจกรรมอยู่ตลอด ซึ่งทั้งหมดนี้เป็นสิ่งดีๆ ที่เราสามารถนำไปต่อยอดในอนาคตได้เป็นอย่างดีเลยค่ะ”

Chompooprai Chompoosang (Dina)

Junior student, Department of Material and Textile Technology

“ขอบคุณการเรียนวิทยาศาสตร์ที่สอนให้รู้จักคิดอย่างมีเหตุผลและเป็นระบบ รวมถึง DNA ของธรรมศาสตร์ที่สอนให้รักประชาชนและทำงานด้วยอุดมการณ์ที่เสียสละ ทำให้เรามีความสุขกับการทำงาน ที่ได้ใช้ความรู้ ความสามารถอย่างเต็มศักยภาพ เพื่อพัฒนาตัวเองและช่วยเหลือผู้อื่นต่อไป”

Phanchita Vejchasarn (Nan), Ph.D.

Alumni, Department of Biotechnology

“ด้วยการเรียนการสอนที่เด่นทั้งเนื้อหาและการนำไปประยุกต์ใช้ ผสมผสานความรู้แขนงอื่นๆ เข้าด้วยกัน นำไปปรับใช้ได้จริงในการทำงาน เป็นการลดจุดอ่อนและเสริมทักษะให้กับเด็กวิทย์ ที่นี่ให้ความรู้ที่มากกว่าเรื่องวิทย์ ทำให้ผมต่อยอดสู่การสร้างธุรกิจ เป็นผู้ประกอบการได้”

Peerasut Bandrapiwat (Petch)

Alumni, Department of Chemistry